Jeugdboeken

Het Groene Gen

groen genJune leeft in een nieuwe wereld, in een tijd in de toekomst. De oude wereld is verwoest door een natuurramp en er is een nieuwe orde gesticht door Tanda. Een gemeenschap met andere leefregels en andere waarden dan men in de oude wereld gewend was. In deze wereld is er geen plaats voor familie en de emoties die daarmee samenhangen. Iedereen lijkt dit te accepteren en vanzelfsprekend te vinden, behalve June. Ze gaat vragen stellen. Ze wil meer, misschien zelfs een broer. Wat komt ze te weten van die oude wereld? En wat doet zij met die kennis? Wat doe je als je zo’n hoge prijs moet betalen om jezelf te zijn.

~

De komst van Guattaral

Deze spannende trilogie is nu uitgegeven in één band!

dkvg7De superdikke paperback bestaat uit drie onafhankelijke avonturenromans die een authentiek beeld geven van de Nieuwe Wereld aan het begin van de 17de eeuw; de spannende tijd van ontdekkingsreizigers en indianen. In de Nieuwe Wereld zijn Engelsen, Spanjaarden en Nederlanders driftig op zoek naar goud en ze bevechten elkaar op leven en dood tijdens hun zoektocht naar Eldorado. Maar niet alleen goudzoekers staken de oceaan over. Ook voor ‘gewone’ mensen hield de Nieuwe Wereld een belofte in van een betere toekomst. Zowel beschreven vanuit het perspectief van de westerlingen als dat van de Indianen.

Psychologisch goed uitgewerkte, spannende verhalen (…)
-NBD

Ze bouwt de spanning zorgvuldig op, laat de personages goed uit de verf komen en schrijft vlot’
-Trouw

Reis naar de Nieuwe Wereld, overzichtsartikel uit Financials Only

Lees HIER meer achtergrondinformatie over De Komst van Guattaral en Sir Walter Raleigh.

De Komst van Guattaral bestaat uit de volgende boeken:

1. Brechtje
brc1617. Door omstandigheden gedwongen besluit een meisje van vijftien jaar oud, Brechtje Winselius, de oceaan over te steken naar de Nieuwe Wereld om daar een eigen leven op te bouwen. In Zuid-Amerika zijn Engelsen, Spanjaarden en Hollanders echter verbeten op jacht naar goud en proberen elkaar te slim af te zijn tijdens hun zoektochten naar het rijk van de vergulde man, El Dorado. Als gevolg van de expeditie in het oerwoud van Guyana komt Brechtje in contact met de indiaanse cultuur en trekt daaruit de consequenties.

2. De Zoon van de Vuurgeest
zvgGuaiquiriquiri is een jonge indiaan van de Wiquiri stam. Als kind heeft hij een voorspellende droorn over een witte geest. Later ontmoet hij Woronai. Is Woronai de witte geest uit zijn droom? Guaiquiriquiri is ervan overtuigd. Net zo zeker is hij van de belangrijke rol die hij voor deze geest moet vervullen. Hij brengt hem op zijn verzoek naar de riviermonding, waar vreemde schepen wachten in de oceaan. Hij weet niet dat daar aan boord zich iemand bevindt die zijn leven danig in de war kan gooien.

3. Robin
robincovergrootRobin is de hutjongen van Sir Walter Raleigh. In het eerste deel van de trilogie zocht hij zijn vader in het oerwoud van Guyana. Nu keert hij teleurgesteld terug naar het schip van Sir Walter, waar een vreemde man en een indiaanse jongen op hem blijken te wachten. Aan boord doet Robin ontdekkingen die zijn leven veranderen. De heftige gebeurtenissen hebben gevolgen voor de hele bemanning. Toch zet het schip koers naar Engeland. Eenmaal thuis lukt het Robin zijn familie te helpen en zijn eigen plannen door te zetten. Hij moet nogmaals zijn hoofd buigen voor het lot. Juist daardoor kan hij zijn keuze maken.

~

Verboden Vriendschap

verbodenvriendschapgrootTinie en Jo zijn vriendinnen. De moeder van Jo is naaister en maakt jurken voor Tinie´s moeder. Jo gaat altijd mee als haar moeder de maten moet opnemen. Op een dag zegt Jo´s moeder dat ze niet meer mee mag om met Tinie te spelen. ´Wij zijn geen rijke mensen, wij wérken voor ze,´ zegt ze. Jo begrijpt het niet. Waarom mag ze Tinie niet meer zien?

Verboden Vriendschap, deel 9 in de reeks TOEN…, is een boek voor de bovenbouw van de basisschool. Het verhaal speelt zich af vlak voor 1900, toen de eerste vakbonden ontstonden. De achtergrond van Jo´s verhaal is de succesvolle naaistersbond van Roosje Vos, die echt bestaan heeft.

~

Het Zwarte Schip

zwarteschipAls Laura voor het eerst van haar leven verliefd wordt, reageert haar omgeving niet bijster enthousiast. Ondanks alle moderne opvoedingsmethoden mag Marc niet op haar kamer komen en Marcs moeder doet er alles aan om te verhinderen dat Laura en Marc met elkaar omgaan. En waarom is haar vader de laatste tijd zo kribbig?

Laura heeft als klein meisje op een boot gewoond en om een of andere reden wordt ze in deze moeilijke tijd naar het zwarte schip getrokken. Op de aanlegsteiger komen steeds meer flarden van haar vroegste jeugd naar boven, herinneringen die te maken hebben met het raadselachtige gedrag van de volwassenen om haar heen.

Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in elkaar en dan, voor het eerst in haar leven, wordt Laura echt kwaad: op al die volwassenen die zich voordoen als haar vrienden, maar allerlei dingen voor haar verborgen houden en haar het recht op een eigen leven misgunnen.

schip

~

Jeanne d’Arc

jdaDe geschiedenisleraar van Do heeft geen tijd om de  geschiedenis van Jeanne d‘Arc in de klas te behandelen. ‘Frankrijk zonder Jeanne d’Arc?’ zegt Belle, de oma van Do. ‘Wat halen ze in hun hoofd tegenwoordig!’

Els Launspach vertelt het verhaal van Jeanne d’Arc op een bijzondere manier. Door de hedendaagse verhaallijn wordt de geschiedenis van Jeanne d’Arc actueler dan ooit tevoren.